Etusivu / Suomeksi / Koulutuskortti testi

Tradenomi (AMK)
Liiketalous

 Liiketalous koulutuskorttikuva 800x300.jpg

Tradenomina sinulla valmiudet työskennellä eri aloilla, mm. teollisuuden, kaupan, terveydenhuollon, pankki- ja vakuutusalan tai valtion ja kuntien eri tehtävissä.. Tradenomilla on valmiudet myös yrittäjyyteen.

Liike- ja palveluala tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia työllistyä. Tradenomi tutkinto tähtää palvelemaan tätä tarvetta. Tradenomikoulutus Lapin AMKissa kehittää kansainvälistä liiketoimintaa, uusia liiketoimintamalleja sekä yrittäjyyttä yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Tutkintonimike on tradenomi (AMK) - kansainvälisesti BBA (Bachelor of Business Administration).

Tradenomi opiskelijana kehität osaamista, jonka avulla saat tietoa-taitoa työskennellä yritysten ja muiden organisaatioiden asiantuntija-, esimies- ja kehittämistehtävissä. Sinulla on valmiudet toimia myös yrittäjänä. Operatiivisen päätöksenteon lisäksi pystyt osallistumaan yrityksen tai muun organisaation strategiseen kehittämiseen

Tradenomiopinnot toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa, ja sinulla on opintojen aikana mahdollisuus rakentaa yhteistyöverkostoja liike-elämän edustajien kanssa. Opintoja toteutetaan sekä päiväopintoina että monimuoto-opintoina.

Tradenomi-opinnot kestävät keskimäärin 3,5 vuotta. Mikäli omaat vahvaa alan kokemusta, voit osaltasi myös nopeuttaa opintojasi. Tradenomi opintoja voit suorittaa sekä Rovaniemellä että Torniossa.
Opinnoissa tehdään yhteistyötä yritysten kanssa sekä työharjoittelussa ja projektitehtävissä hankitaan monipuolista työelämäosaamista. Suuntautumista tukevia opintoja voi valita myös muilta koulutusaloilta.
Rovaniemellä päiväopinnoissa suuntautumisvaihtona on:

- asiakaslähtöinen palveluliiketoiminta (markkinointi) tai
- talousosaaminen liiketoiminnan kehittämisessä (taloushallinto)

Torniossa opiskellaan päiväopinnoissa liiketoimintaa kansainvälisessä toimintaympäristössä:

-
toimitusketjujen johtaminen


Liiketalouden päiväopintojen ensimmäinen opiskeluvuosi koostuu opintojaksoista, joiden taustalla pyörii koko lukuvuoden kestävä Napalaakso -yrityspeli. Napalaakso on Lapin AMKn virtuaalinen oppimisympäristö, jossa tutustutaan yrityksen pyörittämiseen liittyviin liiketoimintaprosesseihin käytännössä.


Napalaaksossa opittaviin taitoihin lukeutuu muun muassa tiimityöskentelytaidot, myynti- ja markkinointitaidot, taloushallinnon taidot ja elinkeinoelämää säätelevien lakien ja asetusten ymmärtäminen. Myös liike-elämän viestinnäntaidot kehittyvät Napalaaksossa, kun oppilaiden perustamat oppiyritykset käyvät kauppaa keskenään. Napalaakson oppiyritykset toimivat Lapin AMKn Rovaniemen ja Tornion kampuksilla. Lue lisää osoitteessa www.napalaakso.fi


Monimuoto-opetus (Rovaniemi & Tornio):

Liiketalouden koulutuksen keskeisenä osaamisalueena on kehittää kansainvälistä liiketoimintaa, uusia liiketoimintamalleja sekä yrittäjyyttä yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Lapin AMK:n strategiset painoalat (Arktinen yhteistyö ja Pohjoinen rajaosaaminen, Etäisyyksien hallinta, Luonnonvarojen älykkään käytön edistäminen ja Turvallisuusosaaminen, sekä Palveluliiketoiminta ja yrittäjyys) toteutuvat tässä opetussuunnitelmassa läpileikkaavina juonteina. Painoalojen käytännön toteutuminen tarkentuu vuosittain laadittavissa toteutussuunnitelmissa.

Opiskelet liiketoimintaa monimuoto-opinnoissa, jotka painottuvat johtamisen opintoihin kansainvälistyvässä liiketoimintaympäristössä.

Monimuoto-opinnot alkavat seuraavan kerran Torniossa syksyllä 2018 ja Rovaniemellä keväällä 2019.

Monimuoto-opinnoissa opiskelu onnistuu joustavasti työn ohessa sekä asuinpaikasta riippumatta. Opiskelua varten tarvitset tietokoneen ja laajakaistaisen internetyhteyden: opinnoissa hyödynnetään laajasti verkko- ja etäopiskelun nykyaikaisimpia mahdollisuuksia. Opinnot ovat pääosin virtuaaliopiskelua sekä itsenäistä työskentelyä eri oppimisympäristöjä hyödyntäen. Opiskelijalla tulee olla käytössään tietokone, mikrofonilla varustettu headset ja tietoliikenneyhteydet. Monimuoto-opetuksessa voi olla muutamia, yhteisiä lähipäiviä, ja näistä opiskelijoita informoidaan lukujärjestystietojen yhteydessä.


Lue lisää monimuoto-opintojen toteutuksesta ja aloitusajankohdasta  täältä.

Tutustu koulutuksen opetussuunnitelmiin.

Miten haen koulutukseen?

Hakeminen tutkinto-opiskelijaksi korkeakouluopintoihin tehdään Opetushallituksen ylläpitämässä portaalissa www.opintopolku.fi

Opintopolussa jokaisen koulutuksen tiedoista löydät

 • • Hakulomakkeen, jolla haetaan koulutukseen
 • • Aloituspaikat
 • • Tarkemmat tiedot koulutuksesta
 • • Valintaperusteet
 • • Tietoa valintakokeista ja valintakoeajankohdista


Yhteishaku

Haku- ja valintakoepäivämäärät

 

Lapin AMKin omat erillishaut

Avoimen väylä (avoimen amkin opinnoilla tutkinto-opiskelijaksi)
Tutkinto-opiskeluoikeus aikaisemmilla opinnoilla
Siirtohaku

 

Miten haen muihin opintoihin?

Väyläopinnot 30 op
Avoin ammattikorkeakoulu - Polkuopinnot
Erikoistumiskoulutus 15 tai 30 op

LISÄTIETOJA OPISKELUSTA

Eija Rajalin, Tornio
puh. 0400 840 057, eija.rajalinsähköposti harmaa.jpg

Tarja Tammia, Rovaniemi
puh. 040 721 3994, tarja.tammiasähköposti harmaa.jpg

 

LISÄTIETOJA HAKEMISESTA

Hakijapalvelut
Puh. 0400 830 036 tai 040 511 8659, hakijapalvelutsähköposti harmaa.jpg
Kysy lisää tai tilaa esite!

 • Tutkinto
  Tradenomi (AMK)
 • Opiskelutapa
  Päiväopinnot tai monimuoto-opinnot
 • Laajuus ja kesto
  210 op, 3½ vuotta
 • Opiskelupaikkakunta
  Rovaniemi ja Tornio
Näin osallistut yhteishakuun
Löydät meidät
Lento Rovaniemen yllä
Lento Tornion yllä
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK