Etusivu / Suomeksi / Koulutuskortti testi

Tradenomi (AMK)
Liiketalous

 Liiketalous koulutuskorttikuva 800x300.jpg

Tradenomina sinulla on valmiudet työskennellä eri aloilla, mm. teollisuuden, kaupan, terveydenhuollon, pankki- ja vakuutusalan tai valtion ja kuntien eri tehtävissä, joissa tarvitaan liiketaloudellista osaamista. Tradenomilla on valmiudet myös yrittäjyyteen. Liiketalouden alat ja palvelualat tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia työllistyä.


Lapin AMKin Tradenomi-koulutuksessa korostuvat kansainvälinen liiketoimintaosaaminen, uusien liiketoimintamallien innovatiivinen kehittäminen ja yrittäjyysosaaminen. Opintojen vahvuuksia ovat käytännön osaaminen, monialaisuus ja vuorovaikutus työelämän kanssa. Operatiivisen toiminnan lisäksi käsitellään liiketoiminnan strategista kehittämistä.

Tradenomiopinnot toteutetaan yhteistyössä työelämän kanssa ja sinulla on mahdollisuus verkostoitua työelämän edustajien kanssa jo opintojesi aikana.

Tutkintonimike on Tradenomi (AMK) – kansainvälisesti BBA (Bachelor of Business Administration).

Tradenomiopinnot kestävät keskimäärin 3,5 vuotta. Opintoja toteutetaan sekä päiväopintoina että monimuoto-opintoina. Opintoja voi suorittaa sekä Rovaniemen kampuksella että Tornion kampuksella. Mikäli sinulla on jo vahvaa alan kokemusta, voi nopeuttaa opintojasi osaamisen tunnistamisen avulla.
Opinnoissa tehdään yhteistyötä yritysten kanssa sekä työharjoittelussa ja projektitehtävissä hankitaan monipuolista työelämäosaamista. Suuntautumista tukevia opintoja voi valita myös muilta koulutusaloilta.
Rovaniemellä päiväopinnoissa suuntautumisvaihtona on:

- asiakaslähtöinen palveluliiketoiminta (markkinointi) tai
- talousosaaminen liiketoiminnan kehittämisessä (taloushallinto)

Torniossa opiskellaan päiväopinnoissa liiketoimintaa kansainvälisessä toimintaympäristössä:

-
toimitusketjujen johtaminen


Liiketalouden päiväopintojen ensimmäinen opiskeluvuosi koostuu opintojaksoista, joiden taustalla pyörii koko lukuvuoden kestävä Napalaakso -yrityspeli. Napalaakso on Lapin AMKn virtuaalinen oppimisympäristö, jossa tutustutaan yrityksen pyörittämiseen liittyviin liiketoimintaprosesseihin käytännössä.


Napalaaksossa opittaviin taitoihin lukeutuu muun muassa tiimityöskentelytaidot, myynti- ja markkinointitaidot, taloushallinnon taidot ja elinkeinoelämää säätelevien lakien ja asetusten ymmärtäminen. Myös liike-elämän viestinnäntaidot kehittyvät Napalaaksossa, kun oppilaiden perustamat oppiyritykset käyvät kauppaa keskenään. Napalaakson oppiyritykset toimivat Lapin AMKn Rovaniemen ja Tornion kampuksilla. Lue lisää osoitteessa www.napalaakso.fi

Opiskelu rakentuu muinakin opiskeluvuosina työelämälähtöisten lukukausiprojektien ja niitä tukevien opintojaksojen kautta. 


Monimuoto-opetus (Rovaniemi & Tornio):

Rovaniemellä monimuotototeutuksen opetuksessa tradenomiopintojen keskiössä on vahvistaa vastuullista liiketoimintaosaamista huomioiden tämän päivän kuluttajan ja asiakkaan arvomaailma. Torniossa opiskelet liiketoimintaa monimuoto-opinnoissa, jotka painottuvat johtamisen opintoihin kansainvälistyvässä liiketoimintaympäristössä.

Monimuoto-opinnoissa opiskelu onnistuu joustavasti työn ohessa sekä asuinpaikasta riippumatta. Opiskelua varten tarvitset tietokoneen, USB-mikrofonin ja laajakaistaisen internet-yhteyden: opinnoissa hyödynnetään laajasti verkko- ja etäopiskelun nykyaikaisimpia mahdollisuuksia. Opinnot ovat pääosin virtuaaliopiskelua sekä itsenäistä työskentelyä yksin ja ryhmissä eri oppimisympäristöjä hyödyntäen. Rovaniemellä opintojen aikana järjestetään yhteisiä lähi/kontaktipäiviä 1-3 kertaa lukuvuodessa, ryhmän sopiman aikataulun mukaan. Opintojen kesto on keskimäärin 3,5 vuotta mutta vahvalla ammattiosaamisella voit myös nopeuttaa opintojasi.

Lue lisää monimuoto-opintojen toteutuksesta ja aloitusajankohdasta  täältä.

Tutustu koulutuksen opetussuunnitelmiin.

Miten haen koulutukseen?

Hakeminen tutkinto-opiskelijaksi korkeakouluopintoihin tehdään Opetushallituksen ylläpitämässä portaalissa www.opintopolku.fi

Opintopolussa jokaisen koulutuksen tiedoista löydät

 • • Hakulomakkeen, jolla haetaan koulutukseen
 • • Aloituspaikat
 • • Tarkemmat tiedot koulutuksesta
 • • Valintaperusteet
 • • Tietoa valintakokeista ja valintakoeajankohdista


Yhteishaku

Haku- ja valintakoepäivämäärät

 

Lapin AMKin omat erillishaut

Avoimen väylä (avoimen amkin opinnoilla tutkinto-opiskelijaksi)
Tutkinto-opiskeluoikeus aikaisemmilla opinnoilla
Siirtohaku

 

Miten haen muihin opintoihin?

Väyläopinnot 30 op
Avoin ammattikorkeakoulu - Polkuopinnot
Erikoistumiskoulutus 15 tai 30 op

LISÄTIETOJA OPISKELUSTA

Hannele Niemi, opinto-ohjaaja
puh. 040 710 6419, hannele.niemisähköposti harmaa.jpg

Tarja Tammia, osaamispäällikkö
puh. 040 721 3994, tarja.tammiasähköposti harmaa.jpg

 

LISÄTIETOJA HAKEMISESTA

Hakijapalvelut
Puh. 0400 830 036 tai 040 511 8659, hakijapalvelutsähköposti harmaa.jpg
Kysy lisää tai tilaa esite!

 • Tutkinto
  Tradenomi (AMK)
 • Opiskelutapa
  Päiväopinnot tai monimuoto-opinnot
 • Laajuus ja kesto
  210 op, 3½ vuotta
 • Opiskelupaikkakunta
  Rovaniemi ja Tornio
Näin osallistut yhteishakuun
Löydät meidät
Lento Rovaniemen yllä
Lento Tornion yllä
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK