Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut on kielitaitoinen sekä myynti- ja asiakaspalveluhenkinen. Hän suunnittelee, toteuttaa, valmistaa ja myy tuotteita ja -palveluja. Hän toimii työpaikan ja toimintaympäristön liikeidean sekä suomalaisen ruoka- ja tapakulttuurin mukaisesti. Hän hallitsee omavalvonnan ja alkoholin anniskelumääräykset ja toimii kannattavasti ja kestävän toimintatavan mukaisesti. Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittaneella on alan perusvalmiuksien lisäksi valintojen mukaan erikoistunut osaaminen asiakaspalvelun, hotellipalvelun tai kokin työtehtävissä.
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittaneiden ammattinimikkeitä:
- kokki
- ruokamestari
- baarimestari
- tarjoilija
- ravintolaesimies
- hotellivirkailija
- suurtalouskokki
- yrittäjä
- ”keittiöesimies”
Suuntautumisvaihtoehdot
Asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija
Hotellipalvelujen osaamisala, vastaanottovirkailija
Kokin osaamisala
Toteutusmuodot: Rovaniemellä ja Kemijärvellä tutkinto on mahdollista suorittaa myös ammattilukiossa.
Vaadittavat aiemmat opinnot:
Peruskoulu tai lukio/ylioppilas
Koulutusta järjestetään Kemijärvellä, Kittilässä ja Rovaniemellä.
Lisätietoja ja hakuohjeet hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta löydät Lapin matkailuopiston sivuilta.
Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI) on Lapin matkailuopiston, Lapin ammattikorkeakoulun matkailupalveluiden osaamisalan sekä Lapin yliopiston matkailututkimuksen oppiaineen muodostama, kolmen koulutusasteen ainutlaatuinen yhteistyörakenne. MTI:n puitteissa voit laajentaa osaamistasi opiskelemalla tiettyjä opintoja toisesta instituutin oppilaitoksesta.